Workshops landschapsfotografie

Fotograaf Jaap Bijsterbosch geeft fotografie workshops in galerie Streetscape, dorpsstraat 7 Castricum.

Fotografie workshop Het landschap

Docent Jaap Bijsterbosch
Donderdag 19.30-21.30 uur (6x)
Startdatum: 20 oktober (inschrijven niet meer mogelijk)

Die uitgestrekte polder, dat geheimzinnige bos, het lelijke industrielandschap, maar ook de hoek van de tafel, het onopgemaakte bed of de parkeerplaats: hoe vertaal je je waarneming en gewaarwording van het landschap naar fotografie? We onderzoeken daarbij ruimte, schaal, categorie en betekenis.

Hoe we onze landschapsfoto's zullen opbouwen is afhankelijk van onze interpretatie. Van romantisch tot topografisch tot zakelijk, of juist heel subjectief. Ritme, kleur, monochroom, formaat, serieopbouw, licht, lenskeuze zijn onze fotografische middelen, eventueel aangevuld met nabewerking.

De eerste 2 weken beginnen we met het vastleggen van het natuurlijke landschap, daarna kijken we 2 weken naar het door de mens ingerichte landschap, om te eindigen bij het maken van nachtlandschapsfoto’s.

Een statief is handig. Voor diegenen die meer willen dan mooie plaatjes van het landschap!
De bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats, zodat we ruim de tijd hebben om de meegekregen opdrachten uit te voeren. Inhoud staat voorop, al zullen een aantal technische basisbegrippen al doende aan de orde komen. We kijken ook naar een aantal voorbeelden van actuele en historische fotografische meesters.
Een uitgebreide fotografiekennis is absoluut niet noodzakelijk, wel enthousiasme en bereidheid tot kritische reflectie. We fotograferen met onze eigen (digitale) camera. Hier geldt vooral dat een goede foto wordt gemaakt met het hoofd en het hart, niet met een dure camera! De resultaten worden aan de hand van meegenomen foto’s besproken.

Wilt u geïnformeerd worden over volgende workshops van Jaap Bijsterbosch?
E-mail: workshops@streetscape.nl of kom langs in onze galerie: Dorpsstraat 7 Castricum (2 min. van station) - Openingstijden: do t/m zo 14-17.30 uur

Van 13 oktober t/m 13 november exposeerde Jaap Bijsterbosch zijn foto's in Galerie Streetscape.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.07 | 11:36

Leuke workshop Aboriginal Stones zaterdag 22 juli door Ingrid Frissen!

...
15.06 | 06:28

Ik neem aan dat dit 24 juni betreft.
Ik zou graag deel willen nemen aan deze rondwandeling

...
14.06 | 00:28

Expositie MUS-Atelier nog te zien tijdens inloopatelier Mieke Rozing woensdag 14 juni 9.30-12.30 uur en donderdag 15 juni 14-17.30 uur.

...
08.06 | 20:41

Workshopdag fotografie 25 juni in galerie Streetscape - Wilt u hieraan deelnemen? Reserveer persoonlijk of per E-mail: workshops@streetscape.nl

...
Je vindt deze pagina leuk